Wednesday, February 6, 2013

Jangan tiru orang kafirr!

Islam amat melarang umatnya daripada mengikut cara orang kafir,samada dari sudat pemakaian,penanpilan,gaya hidup dan sebagainya.ini adalah larangan yang keras dan wajib dipatuhi oleh manusia yang bergelar islam...

pada hari ini,ramai umat islam khususnya melayu di malaysia ini memakai pakaian pakaian yang berlambang salib kristian,atau t-shirt yang berlatarbelakangkan bible 3:16 yang dipopularkan oleh seorang ahli gusti amarika,Stone Cold Steve Austin .

nabi Muhammad telah mengatakn bahawa jika ada umat islam yang berpakaian seperti orang kafir adalah sebahagian daripada mereka(kafir),atau menanpakkan diri mereka seperti orang kafir,maka mereka adalah sebahagian dari mereka.

apabila penaynyi berkumpulan,mereka mencontohi watak,penanpilan,pakaian,serta ,gaya orang kafirbagi mereka,apa yang orang kafir buat,semuanya baik di mata mereka..

Rasulullah juga amat melarang umatnya berpakaian secara songsang yakni lelaki berpakaian wanita dan sebaliknya dalam hadis Rasulullah yang bermaksud"sesungguhnya Allah dan Rasul melaknat seorang muslim yang menyerupai muslimah dan muslimah yang menyerupai lelaki"

laknat juga bagi remaja lelaki yang berantai,bergelang tangan,serta remaja perempuan yang berambut pendek seperti lelaki.dan laknatAllah ini adalah setiap waktu dan bukan sekadar di waktu tertentu sahaja,kereka akan dilaknat pada setiap masa dan bila bila masa.

adakah anda selesa dengan laknat Allah?berubah lah...just change,anda mampu lebih baik..

No comments:

Post a Comment

Sebarang Komentar yang tidak berkaitan post,berbaur lucah dan mengancam keselamatan akidah akan didelete :)